Program for Moss Historielag 2017

Program for første halvår 2017:

Medlemsmøter :

• Medlemsmøte 25. januar kunstgalleriet kl. 19.00- Jeløyanalysen ved Morten Edvardsen – salg
  • Årsmøtet 22. februar kl. 19.00 på kunstgalleriet. Program Morten Edvardsen : «Barken ”Dictator” av Moss,forliset 1891, tapet og livet etter» med litt vinkling på slektsforskning.
  • Medlemsmøte 22. mars kunstgalleriet kl.19.00 - Byantikvar Berit Kolden om Jubileumsprosjektet på Torderød.
  • Medlemsmøte19. april kunstgalleri kl. 19.00 – Foreløpig program om Hollendertiden.

Andre møter og arrangement :

• I mai/juni vårtur og befaring på Vikingtidens båtslepe.
  • Sommerbefaring 18. juni til Hafslund hovedgård i Sarpsborg.

Justusmøter:
Et av temaene som kan velges er en oppfølging av Jeløyprosjektet og knyttes til Hollendertiden i Mossedistriktet (Son, Larkollen og Moss) Hollendertiden regnes fra 1550 -1750.
Ladestedet Son ved var en av de viktigste utskipingshavnene, så viktig at nederlandske karttegnere kalte hele fjorden for Soen Water. Både i Moss og Larkollen er det kjente steder med Hollandske navn som: Hollenderbjerget i Moss og Hollenderstenen i Larkollen.

Det berammes 3 Justus møter i første halvår fra 12.00- 14.00 på følgende onsdager
- 26. april
- 10. mai
- 14. juni

Foreløpig program for resten av 2017:

Medlemsmøter

Medlemsmøte19. april kunstgalleri kl. 19.00 – Da blir temaet gaven Moss Historielag vil gi til Moss og byens befolkning i anledning byjubileet. En jubileumsbok med tittelen» Moss som den er» ved Bokkomiteen.

Programmet for høsten er ikke fastlagt men 2 temaer er aktuelle:
- Kulturminneplanen for Moss ved byantikvar Berit Kolden

- Hollendertiden og konsekvenser for Moss distriktet ved arkeolog Frans- Arne Stylegar.

Justusmøter:
Etter møtet den 19.april vil bokkomiteen fremme et opplegg for Justsusmøter hvor de vil ta ut deltema fra boka, Det regnes med 2 møter før ferien.
- !0 mai
- 14. juni
Etter ferien kan det bli 2-3 møter.

Andre møter og arrangement:
- I mai/juni vårtur og befaring på Vikingtidens båtslepe fra Kjellandsvik til Rambergbukta.

- Sommerbefaring 18. juni til Hafslund hovedgård i Sarpsborg.

Totalt1942295