Naturvandring på Nes Vestre

Moss Historielag gjennomførte 1. pinsedag sin tradisjonelle naturvandring, denne gang på Nes Vestre Friluftsområde. Vandringen var et ledd i lagets arbeid med å dokumentere Jeløys , og da spesielt Nordre Jeløys historie. Vandringen ble ledet av lagets formann Arid Johnsen, assistert av de tidligere eierne av Nes Vestre, Britt og Per Beckholt.

Utgangspunktet for vandringen var badestranda ved Campingplassen. Derfra gikk turen fordi stedet hvor brakkene til stenhuggerne en gang lå. På Katteberget ble det for vel 100 år siden tatt ut pukkstein og kantstein og fortsatt kan man se restene av brygga som ble benyttet på Signalodden. Turen gikk så forbi dagens Alfheim, tidligre Lervik, til Hellebergene hvor man fram til årene etter krigen tok ut heller av forskjellig slag.

De historieinteresserte, 18 i tallet, forsatte så sørover gjennom friluftsområdet til Sørstranda. Her er det en meget fin badestrand som er relativt lite besøkt. Hele området ble kjøpt opp av Staten på 1970-tallet, og det har siden blitt administrert av Moss kommune. Gode gang- og sykkelstier er anlagt, og toiletter er satt opp. Området framstår i dag som lett tilgjengelig i meget god stand.

Turdeltakerne med historielaget leder, Arild Johnsen, i spissen fikk også en fin rast på Sørstanda.

En av Historielagets veteraner, Nils Bjørnebekk, med en kantstein som er tatt ut på Katteberget.

Totalt1942296