Moss Historielag ble stiftet i 2005 og er i norsk målestokk et ungt historielag.
Vi vet at interessen for lokalhistorie, byens historie og identitet er økende.
Vår virksomhet er tuftet på tre temaer: slektsgransking, kulturminneregistrering og informasjon om lokalhistorie.
Gjennom slektsgranskingen ønske vi å gi bred informasjon og skolering.
Kulturminner i Moss kommune blir registrert gjennom kartbasen kulturminnekart.no.
Informasjon om lokalhistorien gis gjennom møtevirksomhet og tidsskriftet "Strandsitteren" som utgis 3 ganger årlig.

Slektsforskergruppen

Slektsforskergruppa treffes 1. tirsdag i hver måned fra september til og med mai på Biblioteket i Møllebyen, lokalhistorierommet fra 17.00 til 19.00.

Den 3. tirsdagen i disse månedene er vi å treffe i egne lokaler på Justus på Orkerød (Skogbrynet 40, Jeløy) fra 16.00 til 19.00.

Kontakt: hugoimoss@gmail.com

REFERAT FRA SLEKTSGRANSKERKURS I REGI AV MOSS HISTORIELAG

Slektsgranskning er i vinden som vel aldri tidligere. Godt hjulpet av serier om slektsgranskning både på norsk og utenlandsk fjernsyn har folks interesse for å vite mer om/få mer kjennskap til sin slekt og familie virkelig tatt av.

Les mer: REFERAT FRA SLEKTSGRANSKERKURS I REGI AV MOSS HISTORIELAG

Totalt1904563