Prosjektleder for Moss kommunes 300-års jubileum - Trygve Nordby - ga en interessant  og detaljert orientering om planene for jubileumsfeiringen. Det var 56 medlemmer som engasjert fulgte med på hvordan gjennomføringen var tenkt. Trygve fikk også tydelig fram at det ikke kun er 300-års jubileet som feires, men også etabelringen av nye Moss kommune (sammenslåingen av Moss og Rygge). Vi ble oppfordret til å følge med på den løpende konkretiseringen av planene  og annen informasjon på <www.moss2020.no>. Før orienteringen fra Trygve Nordby fikk de fremmøtte en flott orientering om arbeidet i Kulturminnegruppa ved Arild Austad. Arild oppfordret oss til å bruke Moss Historielag sin hjemmeside for å studere registrerte kulturminner i vårt distrikt, og han ser gjerne at vi melder uregistrerte kulrurminner til Kulturminnegruppa.

Medlemmene innbys til en befaring av Frelsesarmeens anlegg på Framnes, og en orientering om Frelsesarmeen og dens arbeid. Møtet gjennomføres på Frelsesarmeen onsdag 13. februar. møtet starter kl 11:30. Deltakerne vil bli tilbudt å kjøpe lunsj på kantinen til Frelsesarmeen.

Tirsdag 5. mars vil prosjektleder for etablering av Nye Moss kommune og rådmann fra 2020 Hans Reidar Ness fortelle om arbeidet med planene for den sammenslåtte Moss kommune. Etter dette foredraget blir det avholdt årsmøte for Moss Historielag. Programmet for årsmøtet settes opp etter Moss Historielags vedtekter. Eventuelle forslag som medlemmer ønsker behandlet på årsmøtet må være styret i hende minst 4 uker før årsmøtet.

Det avholdes medlemsmøte torsdag 25. april kl 11:00 på Justus. Elisabet Gjerstad vil fortelle oss om fremveksten av videregående skole i Moss. Etablering, nedleggelse og sammenslåing med spesiell fokus på Kirkeparken videregående skole.

Onsdag 22. mai avholdes det medlemsmøte på Bylab. Møtet starter kl 19:00. Byantikvar Berit Kolden vil foredra om kulturminner og kulturmiljøer i Moss, og om arbeidet med felles kulturminneplan for Moss/Rygge fra 2020. Det vil også bli en kort orientering om arbeidet i Transkriberingsgruppa ved Eilert Hansen.

Onsdag 12. juni kl 11:00 avholdes det medlemsmøte på Justus. Sogneprest Anders Leknes vil fortelle om kirkene i Moss.

Bli medlem

Send epost til Moss Historielag og betal kontigent.
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Medlemskontigent: kr 350,- pr. år.
Bankkonto: 1080 30 51416

Nettbesøk

Idag334
Igår506
Denne uka1295
Denne måneden8928
Totalt2135954

Visitor Info

  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown